_TTJ2943«Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer fra Guds munn» (Matteus 4, 4)

På gudstjenesten 10. januar fortalte Tom Angelsen kort om ressurser på internett, telefon og nettbrett for daglig bibellesning. Denne informasjonen gjøres tilgjengelig her i en utvidet utgave for alle som ser etter noe som kan være til hjelp til å lese Guds ord i en travel hverdag.

Regelmessig bibellesning er til stor velsignelse. Vi ønsker å oppmuntre til å la Bibelen bli en del av hverdagen. Hver uke er det bibeltime før gudstjenesten hvor vi leser og samtaler om et eller flere avsnitt i Bibelen. Se bibelstudiet.no for studieheftet.

 

Bibelleseplaner

Mange har stor glede av å bruke en bibelleseplan. Da vet man alltid hva man skal lese. Det finnes mange forskjellige bibelleseplaner. Her er kan du finne noen få bibelleseplaner som en begynnelsen. Man trenger jo kun en…:

 

 «Gjennom Bibelen på ett år»

gjennombibelenDet er opprettet en facebookgruppe som heter: «Gjennom Bibelen på ett år«. Gruppen er lukket, men er åpen for de som ønsker å være med. Søk  fram gruppen å be om å bli med, så blir du godkjent superraskt. Alternativt kan du be pastoren din om å legge deg til.

Fra beskrivelsen av gruppen: «Gjennom Bibelen på ett år er ei gruppe for oss som har som nyttårsforsett å lese/lytte oss gjennom Bibelen på ett år.  Om du også har et treningsforsett, kan du kjøpe Bibelen på lydbok av KABB. Hensikten med gruppen er å oppmuntre og backe hverandre slik at vi klarer nyttårsforsettet vårt.»

 

Bibelen på telefon og nettbrett

Bibelen på telefon og nettbrett kan gjøre det lettere å følge opp en bestemmelse om regelmessig bibellesning. I stedet for å sjekke facebook eller nettavisene i ledige øyeblikk er det lett å finne fram til dagens lesning.

Dette er ingen beskrivelse av hvordan de forskjellige programme brukes, men heller en oversikt som viser hvilke programmer som er tilgjengelig med en norsk bibeloversettelse av nyere dato samt integrering med forskjellige bibelleseplaner. Vurderingen med fordeler og ulemper er Tom Angelsens egne tildels subjektive meninger.

Til de fleste av programmene må norsk bibeloversettelse kjøpes, men det er mulig å laste ned selve programmet (det følger med noen gratis bibeloversettelser) slik at det kan prøves før man går til innkjøp av ønsket bibeloversettelse. Alle skjermbilder er fra iPad (iOS), men appene kan også brukes på telefon.

 

Bibel (YouVersion)

App for iOS, Android, Windowsphone, Blackberry osv…

Nettsted: www.bible.com/no

Pluss

 • Bibel2011 tilgjengelig online (gratis)
 • Norsk Bibel tilgjengelig online (gratis)
 • Svært godt integrert med et enormt utvalg bibelleseplaner
 • Gratis tilgang til bibeloversettelser på mange språk. Noen av disse kan også lastes ned for offline bruk
 • Synkronisering av notater, understrekninger og progresjon i bibelleseplan mellom forskjellige enheter (krever registrering og innlogging)
 • Bibeltekster og notater, understrekninger osv er også tilgjengelig via nettleser, PC og Mac
 • Hva kan slå gratis?

Minus

 • Norske bibeloversettelser kun tilgjengelig online
 • Programmet er litt «tungt». Ikke så snappy i bruk

Skjermbilder Bibel

youversion1

youversion

 

Hvis du enda ikke har en bibelapp på telefon/nettbrett vil jeg anbefale appen Bibel (YouVersion). Den er gratis og har mange bibelleseplaner som er enkle å finne og bruke. Om du er interessert i hvilke andre bibelapper som finnes med norsk Bibel kan du lese del 2, ellers er det bare å laste ned Bibel (YouVersion).

 

Bilder

 • Skjermbilder: fra iPad
 • To stk bilder med bibler:  ADAMS/Tor Tjeransen